Algemene voorwaarden in het engels

Er zijn veel nederlandse bedrijven die in contact zijn met klanten of andere belanghebbenden in het buitenland. Echter is het wel belangrijk dat ook deze zakenpartners weten wat jouw algemene voorwaarden zijn. Daarom is het verstandig om een Engelse algemene voorwaarden op te stellen. 

Wat zijn algemene voorwaarden? 

Algemene voorwaarden zijn hetzelfde als standaardvoorwaarden. Deze zijn opgesteld door een dienstaanbieder of verkoper. De algemene voorwaarden zijn bedoeld om te melden onder welke condities er zaken gedaan worden. Hierin staat onder andere de regels die gehanteerd worden bij leveringen, betalingen, de verkoop en de inkoop. Het nut van de algemene voorwaarden is om jou als ondernemer te beschermen. Je risico’s worden ingedekt en de aansprakelijkheden. Hiermee voorkom je mogelijke problemen in de toekomst. 

Waar moet je opletten? 

Het opstellen van algemene voorwaarden in het engels wordt dus gedaan zodat anderstaligen de voorwaarden ook kunnen lezen en begrijpen. Zo voorkom je dan ook in het buitenland juridische conflicten. Maar bij het opstellen is het belangrijk om wel de Nederlandse wetgeving in acht te houden. Het is dan ook niet nodig om te kijken naar de wetten in andere landen. De Nederlandse wetten moeten gewoon gevolgd worden. Maar het is wel belangrijk om de rechten en plichten in het correct Engels te beschrijven. 

Jouw algemene voorwaarden in het Engels laten schrijven 

Het kan een moeilijke en ingewikkelde klus zijn om jouw algemene voorwaarden in het Engels op te schrijven. Daarom kan het een verstandige keuze zijn om dit te laten doen door een jurist. Hiermee voorkom je ook dat er juridische fouten in de algemene voorwaarden staan. Ook voorkom je dan dat het niet goed in het Engels is geschreven. Er komen natuurlijk wel kosten bij kijken, maar het kan je dan ook een hoop ellende besparen in de toekomst. En dan is de invetering het zeker waard! 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *