Waarom duits een steeds belangrijkere taal wordt

In Nederland is het heel normaal om twee talen te kunnen spreken. De meeste kunnen Engels maar er zijn ook heel veel Nederlanders die in plaats van Engels, Duits spreken. Je ziet dit vooral in de steden die naast Duitsland liggen. Zeker niet heel onbelangrijk om daar een woordje Duits te kunnen spreken en verstaan. Het kan namelijk zo zijn dat je Duitse toeristen in de stad ziet of juist veel met Duitsers werk. Buiten dat zijn er nog veel meer redenen waarom Duits een steeds belangrijke taal wordt, voor ons.

Veel voorkomende taal

Het klinkt natuurlijk logisch dat ze Duits spreken in Duitsland. Maar buiten Duitsland om is het ook een officiële taal in Zwitserland en Oostenrijk. Het zal met een licht accent zijn maar het is dezelfde taal. Daarbij spreken ze ook in delen van België en luxemburg Duits. Als je deze taal dus verstaat en spreekt heb je een mogelijkheid om te communiceren met mensen uit verschillende landen

Handel

Juist omdat Duitsland naast Nederland ligt, is het een belangrijk land voor onze import en export. Gelukkig gaat dit al heel goed en het zal alleen maar beter worden als we onze Duits zullen verbeteren. Stel dat je het toch niet zo goed beheerd, is er altijd nog een vertaler Duits die je hiervoor kan inschakelen. Juist om samen te werken met de handel is dit een professionele manier om de klant eventueel binnen te halen. Je kan een vertaler gemakkelijk vinden bij JK Translate.

CV

Als je opzoek bent naar een baan, geef je in je cv niet alleen je ervaringen maar ook de talen die je beheerst. Als je Duits op een goed niveau spreekt en verstaat heb je een grotere kans op de arbeidsmarkt. Je zou er zelfs eventueel voor kunnen kiezen om te solliciteren voor Duitse banen waarbij ze Nederlands sprekend personeel voor nodig hebben. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *