Het belang van een grote Engelse woordenschat en hoe je deze vergroot

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw Engels te verbeteren, is uw woordenschat uitbreiden. Dit kan met een cursus Engels maar ook op veel andere manieren zoals bijvoorbeeld zelf woorden Engels Nederlands te vertalen. Een grote woordenschat stelt u in staat om u duidelijker en nauwkeuriger uit te drukken, en maakt u ook bedrevener in het begrijpen van wat anderen zeggen. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw Engelse woordenschat uit te breiden:

 1. Lees zo veel mogelijk. Telkens als je een nieuw woord tegenkomt, zoek je het op in het woordenboek en noteer je het.
 2. Gebruik een thesaurus. Wanneer u een woord tegenkomt dat u niet kent, zoek het dan op in een thesaurus en zoek andere woorden die een gelijkaardige betekenis hebben. Dit zal je helpen om het woord te onthouden en geeft u ook een beter inzicht in hoe het gebruikt kan worden.
 3. Speel woordspelletjes. Woordspelletjes zoals kruiswoordraadsels en Scrabble zijn een geweldige manier om nieuwe woorden te leren en uw woordenschat te verbeteren.
 4. Praat met mensen. Praten met mensen in het Engels is een van de beste manieren om uw woordenschat uit te breiden. Wanneer iemand een woord zegt dat je niet kent, vraag hen dan wat het betekent.
 5. Kijk naar Engelstalige tv-programma’s en films. Dit zal niet alleen uw luistervaardigheid verbeteren, maar u zult ook nieuwe woorden en zinnen oppikken.

Als u deze tips volgt, bent u in een mum van tijd op weg om uw Engelse woordenschat uit te breiden. Het leren van nieuwe woorden is een essentieel onderdeel van het verbeteren van uw taalvaardigheid, dus zorg ervoor dat u vandaag nog begint met het opnemen van deze tips in uw studie Engels.

Wat zijn nog meer voordelen van een grote woordenschat.

Nieuwe Engelse woorden leren zorgt ervoor dat je:

 1. Helpen jezelf beter uit te drukken.
 2. Nauwkeuriger zijn bij het spreken of schrijven.
 3. Uw luistervaardigheid verbeteren.
 4. U helpen anderen beter te begrijpen.
 5. U een beter inzicht geven in de Engelse taal in het algemeen.
 6. U zelfverzekerder te maken wanneer u Engels spreekt.
 7. Kunt u meer en beter communiceren.

Beter Engels heeft veel voordelen.

Kortom een taal leren zoals Engels is geen on-verdienste en kan op op veel verschillende vlakken meer opleveren . Nieuwe woorden leren is een van de meest dankbare dingen die u kunt doen om deze voordelen op te leveren. Een grotere Engelse woordenschat zal u niet alleen een meer vaardige Engelse spreker maken, maar ook een goed afgerond individu.

Bekijk op engelsleren.net verschillende cursussen die passen bij uw niveau en start vandaag nog met Engels leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *